> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Arendje Jansenprijs 2019

28 januari 2019

Prijs voor een verpleegkundige die een voorbeeld is van een LEVEN LANG LEREN

De Arendje Jansenprijs is ingesteld door het Centrum Verpleegkundige Studies (onderdeel van het Instituut voor Verpleegkundige Studies) van de Hogeschool Utrecht in oktober 2010 en wordt 1x per 2 jaar uitgereikt. De prijs bedraagt 1000 euro en wordt op 9 april 2019 voor de 4de keer uitgereikt tijdens de alumnimiddag van de post-hbo opleidingen. Het is een unieke prijs, die wordt uitgereikt als buitengewone waardering voor verpleegkundigen die zich hebben weten te onderscheiden op het gebied van een Leven Lang Leren.

De prijs is bedoeld om een podium te bieden aan verpleegkundigen die, op basis van een houding van een Leven Lang Leren, de terugkerende zorgvragen en problemen uit de praktijk weten te verhelderen en tot oplossingen hebben gebracht. Oplossingen waarvan gezegd of geschreven kan worden dat het excellente voorbeelden zijn van verbetering van de kwaliteit van de patiëntenzorg of de organisatie van de zorg.

Voor wie?

Bent u óf kent u zo’n verpleegkundige, die daadwerkelijk een houding van een Leven Lang Leren vertoont, ding dan mee naar de Arendje Jansenprijs 2019 en win een cheque ter waarde van 1000 euro.

Inzending

U kunt een brief schrijven als u denkt aan de criteria te voldoen en genomineerd wilt worden. Ook is het mogelijk niet u zelf maar een andere verpleegkundige aan te melden, indien zij/hij volgens u voldoet aan de criteria.

De criteria zijn:

  • aantoonbaar op persoonlijke wijze laten zien wat Leven Lang Leren inhoudt;
  • een nieuwsgierige, actieve en lerende attitude vertonen;
  • leiderschap tonen door een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en continuïteit van zorg;
  • een bijdrage leveren aan de innovatie van de zorg; die vernieuwend is, waarmee lef wordt getoond en of die hindernissen heeft overwonnen;
  • collega’s kunnen motiveren, enthousiasmeren, stimuleren om te ‘leren leren’ en hen aanmoedigen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling;
  • een bijdrage kunnen leveren aan een stimulerend leerklimaat in een organisatie/ werkeenheid;
  • besef tonen dat zij/hij nooit volleerd is en dat zij/hij nog altijd van anderen kan leren
  • openheid tonen door ook de eigen beperkingen onder ogen te zien en ze te zien als een uitdaging om er iets aan te doen;
  • doorzettingsvermogen aan de dag leggen; werk kunnen combineren of afwisselen met formele scholing.

De criteria vindt u ook op het aanmeldingsformulier.

Na ontvangst van de inzendingen zal de jury aan de hand van de criteria een keuze maken voor de uiteindelijke winnaar. 

De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden op de alumnimiddag op 9 april 2019 van de post-hbo opleidingen van het Centrum voor Verpleegkundige Studies.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Mw. Dineke Koezen MSc Integrated Care, docent post-hbo Palliatieve Zorg,  tel: 06 51677418,  [email protected]

Jury

De jury bestaat uit:

Drs. Myriam Crijns
Drs. Francis Mensink 
Drs. Anita Wildeboer
Prof. dr. Saskia Teunissen
Aty Jansen MSc Juryvoorzitter

Arendje Jansen

Aty Jansen MSc (Arendje Jansen) was van 1984 tot 2010 werkzaam als docent en opleidingsmanager bij de HBO-V en na-initiële opleidingen Verpleegkunde van de Hogeschool Utrecht. Aty Jansen heeft de vak-en beroepsontwikkelingen gedurende haar werkzame leven niet alleen gevolgd, zij heeft door haar leergierige en nieuwsgierige houding die toekomst ook beïnvloed en is daardoor voor veel studenten en docenten een icoon van een Leven Lang Leren geweest.

Aanmelden

U kunt een brief schrijven als u denkt aan de criteria te voldoen en genomineerd wilt worden. Ook is het mogelijk niet u zelf maar een andere verpleegkundige aan te melden, indien zij/hij volgens u voldoet aan de criteria. U vindt het aanmeldformulier op de website van de Arendje Jansen Prijs.