> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nomineer een collega voor de Els Borst Prijs 2019!

20 november 2018

V&VN VS nodigt jou uit om je collega te nomineren voor de Els Borst Prijs! Hoe mooi zou het zijn om jouw collega op het podium te zien staan op het 11de jaarcongres van V&VN VS?

Op zondag 26 augustus, tijdens de 10de ICN NP/APN conferentie, ontving Sylvia Verhage de Els Borst Prijs uit handen van Dirk Borst, de zoon van Els Borst. Deze prachtige prijs werd voor de derde keer uitgereikt door het bestuur van V&VN Verpleegkundig Specialisten (V&VN VS). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een verpleegkundig specialist die bijzondere verdiensten heeft laten zien voor het beroep van verpleegkundig specialist.

De naamgeving van deze ereprijs komt voort uit nagedachtenis en de grote waardering dat het bestuur van V&VN VS heeft voor de inspanning van mevrouw Els Borst als oud-minister van VWS. Zij heeft het ontstaan van ons nieuwe beroep in belangrijke mate geïnitieerd en ondersteund.

 

Prijs

Aan deze prijs zit een oorkonde, een interview voor het vakblad en geldbedrag van € 500,- verbonden. De prijs zal worden uitgereikt tijdens het jaarcongres van V&VN VS.

 

Nominatie

Een verpleegkundig specialist die bijzondere verdiensten heeft verricht voor het beroep verpleegkundig specialist, kan worden genomineerd voor deze prijs. De nominaties kunnen worden aangemeld bij het bestuur van V&VN VS. De beoordeling van de nominaties zal worden gedaan door een, nog samen te stellen, onafhankelijke commissie van minimaal 5 personen. Deze commissie zal, bij meerderheid van stemmen, de prijs toekennen aan een van de genomineerden.

 

Om een collega te kunnen nomineren zijn de volgende criteria van belang:

  1. de collega is verpleegkundig specialist en bij voorkeur lid van de beroepsvereniging V&VN Verpleegkundig Specialisten;
  2. een groep verpleegkundig specialisten draagt een collega voor nominatie voor;
  3. minimaal vijf geregistreerde verpleegkundig specialisten ondertekenen de nominatie;
  4. de voordracht van een genomineerde door één medisch specialist(en);
  5. de ondertekening van de nominatie door minimaal één medisch specialist(en);
  6. er wordt helder beschreven welke bijzondere verdiensten de genomineerde verpleegkundig specialist heeft geleverd voor het beroep, eventueel aangevuld met ondersteunende stukken.

 

De nominatie kan vóór 1 juni 2019 gemaild worden naar:

Esmeralda de Zwart, secretariaat EBP, via: [email protected]

 

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met:

Bas Bol, bestuurslid V&VN VS, via: [email protected]

Esmeralda de Zwart, secretariaat EBP, via: [email protected]

 

Beoordeling

De nominaties zullen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie van minimaal 5 personen. Het bestuur van V&VN Verpleegkundig Specialisten benoemt de beoordelingscommissie. Deze commissie kan de prijs toewijzen op basis van meerderheid van stemmen. De beoordelingscommissie van de Els Borst Prijs zal worden samengesteld uit:

  1. Bestuursleden van V&VN Verpleegkundig Specialisten
  2. Vertegenwoordigers van de Nederlandse opleidingsinstituten die de theoretische opleiding van het beroep tot verpleegkundig specialist verzorgen
  3. De winnaar van de voorgaande Els Borst Prijs
  4. De medische beroepsgroep