> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Sylvia Verhage wint Els Borst Prijs

30 augustus 2018

Sylvia Verhage heeft de prijs zondag 26 augustus op de ICN NP/APN conferentie ontvangen uit handen van Dirk Borst, de zoon van Els Borst. De prijs wordt door de afdeling V&VN Verpleegkundig Specialisten uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt heeft voor de ontwikkeling van het beroep van verpleegkundig specialist. De jury ziet Verhage vooral als een innovator. Zij heeft zich als verpleegkundig leider bewezen mede door haar enthousiasmerende initiatieven, aldus de jury.

“De tranen liepen over mijn wangen. Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik vind het een hele eer”, vertelt een overdonderde Sylvia Verhage. “Ik werk al sinds eind jaren zeventig in de zorg. Sinds 1999 ben ik verpleegkundig specialist en ik doe dit werk met veel plezier. Voor mensen die net de diagnose borstkanker hebben gekregen staat alles op z’n kop. Ik vind het dan heel belangrijk en waardevol om goed te luisteren, een gesprek aan te gaan en samen met de patiënt te bekijken wat ik als verpleegkundig specialist kan toevoegen. Op welke manier kan ik hen het beste begeleiden en behandelen? Dat vind ik het mooie aan mijn vak!”

Sylvia Verhage werkt als casemanager met patiënten met een mammacarcinoom. In haar werk staat ze bekend om haar gedrevenheid en bevlogenheid. Naast de directe patiëntenzorg is zij lid van het palliatief team en actief in de vakgroep van verpleegkundig specialisten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ook is zij lid van de afdeling V&VN Oncologie & Verpleegkundig Specialisten en voorzitter van het Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie & palliatieve zorg. Hierin is zij intensief betrokken geweest bij de positionering van de verpleegkundig specialist oncologie in het werkveld.

De Els Borst bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een beeldje. De prijs werd uitgereikt tijdens de 10e editie van het ICN NP/APN Conference 2018 in Rotterdam.