> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Terugblik Symposium Taakherschikking 31 mei

11 juni 2018

Ruim 180 deelnemers bezochten op 31 mei het Congres Taakherschikking in Ede. De samenwerking van physician assistants en verpleegkundig specialisten met geneeskundig specialisten was het belangrijkste thema van het congres. Hoe maak je goede samenwerkingsafspraken met elkaar? Hoe regel je de verantwoordelijkheden? En wat levert de samenwerking op?

Dagvoorzitter Nanon Soeters, trendwatcher opende het congres met een treffende blik in de zorg van de toekomst. Dit deed zij door te laten zien hoe nieuwe technologieën, sociaal- maatschappelijke ontwikkelingen en individualisering van de samenleving, in de toekomst de zorgvraag écht anders maakt. Taakherschikking is een manier om aan die steeds complexere zorgvraag te kunnen beantwoorden. Diverse gastsprekers hebben vanuit de eigen ervaring in het ziekenhuis, de huisartsenpraktijk, ouderenzorg en GGZ, laten zien hoe samenwerking met een PA/VS vormgegeven kan worden en wat dat oplevert in de dagelijkse praktijk.

Het congres werd georganiseerd door de Nederlandse Associatie voor Physician Assistants (NAPA), V&VN Verpleegkundig Specialisten en de Federatie Medisch Specialisten.

U vindt alle presentaties van de dag alsmede een sfeerverslag op deze website.

Ter gelegenheid van het symposium is er ook een bloemlezing van ‘good practices’ gebundeld in het boekje Taakherschikking in de praktijk.