> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

KWF-publiekscampagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’

04 februari 2018

In februari herhalen wordt de KWF-publiekscampagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’ herhaald.
Hierin worden klachten tijdens en na de behandeling van kanker onder de aandacht gebracht. De campagne is eind vorig jaar voor het eerst gelanceerd en is door het publiek heel positief ontvangen. (Ex-)kankerpatiënten bleken zich hier duidelijk in te herkennen.

De publiekscampagne loopt via spots op tv, online banners, advertenties in (dag)bladen, op social media en www.kwf.nl/hulpnakanker.

Van maart tot en mei loopt voor (ex-)patiënten de verdiepingscampagne ‘Er is ook meer hulp dan je denkt. Informeer jezelf.’

Centraal staat het belang om klachten bespreekbaar te maken bij bijvoorbeeld de huisarts, specialist, verpleegkundige en verpleegkundig specialist.

De verdiepingscampagne loopt o.a. via posters en digitale schermen. Ook brengen we het magazine ‘Leven na kanker’ uit. Deze uitingen zijn zichtbaar bij meer dan 7.500 wachtkamers van huisartsen,  fysiotherapiepraktijken, apothekers en ziekenhuizen.

Misschien hebben uw patiënten naar aanleiding van deze campagne vragen over de gevolgen van kanker en behandeling ervan. Zij doen een beroep op uw deskundigheid als zorgprofessional, en u speelt een belangrijke rol. Want ook al zijn de klachten misschien niet uw specialisme, u kunt wel helpen om deze bespreekbaar te maken. En om door te verwijzen als dat nodig is. Wilt u een patiënt doorverwijzen? Op via www.kanker.nl/verwijsgids vindt u zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in de gevolgen van en klachten na kanker.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Margreet Verboom of Alrik Meesen via [email protected].