> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Promotie Richard van Valen

29 oktober 2017

Afgelopen 25 oktober werd namens het bestuur van de V&VN VS een mooie bos bloemen aangeboden aan Richard van Valen, verpleegkundig specialist in het werkveld cardiothoracale chirurgie vanwege de aanstaande verdediging van zijn proefschrift op 1 november. Ter gelegenheid van zijn promotie had Richard een avondsymposium georganiseerd, waarin de nadruk  lag op preventie van wondinfecties en detectie en behandeling van prothese (kunstklep, buis en orthopedisch) infecties.

Een publiek van ongeveer 80 personen kon luisteren naar diverse sprekers uit het veld met aandacht voor meerdere aspecten binnen dit onderwerp. Tijdens deze zeer leerzame avond werd Richard, voor aanvang van zijn eigen presentatie, in het zonnetje gezet met een korte speech voor het aanwezige publiek. Namens het bestuur en dus alle verpleegkundig specialisten werd Richard gefeliciteerd met zijn knappe prestatie!

In zijn proefschrift, met de titel “GETTING BETTER: nurse practitioner’s research for quality improvement in cardiac surgery” wordt onderzoek gepresenteerd naar het voorkomen, onderkennen en behandelen van complicaties voor en na hartchirurgie. Dit vanuit het oogpunt van de verpleegkundig specialist als continue factor met bemoeienis in zowel het pre- als postoperatieve traject.

Richard zal proefschrift op 1 November 2017 om 9.30uur in de Prof. Andries Querido zaal van het onderwijscentrum in de faculteit van het Erasmus MC verdedigen

Voor meer informatie zie:

https://www.erasmusmc.nl/cs-verpleegkundig-specialist/promoveren-richardvanvalen

Foto boven: Richard van Valen (links) wordt gefeliciteerd met zijn promotie door penningmeester Bas Bol van V&VN VS.