> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Notitie Netwerken Verpleegkundig Specialisten

30 september 2017

Sinds medio 2016 wordt door de Commissie Netwerken & Richtlijnen hard gewerkt aan de relatie tussen de diverse netwerken van verpleegkundig specialisten en het bestuur, en aan de profilering van de verpleegkundig specialisten door middel van netwerken en richtlijnen.

Zichtbare uitvloeisels van de commissie zijn bijvoorbeeld de netwerkdagen, een actieve benadering van netwerken voor deelname aan het ontwerpproces van richtlijnen en een zichtbare aanwezigheid van de netwerken op het Jaarcongres van V&VN Verpleegkundig Specialisten.

Op het komende jaarcongres op 5 en 6 oktober is er bijvoorbeeld voor het tweede jaar ruimte voor netwerken om een netwerkbijeenkomst te organiseren (5-10 van 17.15 – 18.15). Nieuw dit jaar is de zogenaamde “netwerkmuur” waarbij netwerken zich door middel van een poster aan honderden verpleegkundig specialisten kunnen presenteren. Ook zijn enkele netwerken in het workshopprogramma vertegenwoordigd.

Tevens is er een startnotitie verschenen waarin wordt beschreven wat de aanleiding was van de oprichting van de Commissie Netwerken & Richtlijnen en waarin de betekenis van ‘netwerken’ als ‘richtlijnen’ zoals die voor de commissie gelden wordt uitgewerkt. Tot slot wordt de rol en het proces van de commissie en wat zij verwacht van de netwerken, zoals die op dit moment wordt gezien, toegelicht.

De Commissie bestaat uit Pascalle Billekens (voorzitter), Anoek Forkink, Jeanet van Essen, Sandra Oudakker en Jaap Kappert.

2017-09-28 Notitie Netwerken Verpleegkundig Specialisten (definitief)