> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Kanker doet meer met je dan je denkt!

24 september 2017

Op 22 september 2017 lanceert KWF Kankerbestrijding de publiekscampagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’. KWF wil met deze campagne benadrukken dat kanker meer impact heeft op de mensen die het treft dan over het algemeen wordt gedacht. V&VN Verpleegkundig Specialisten geeft graag onder de doelgroep verpleegkundig specialisten werkzaam in de oncologie bekendheid aan deze campagne.

In 2015 is KWF middels onder meer een peiling onder ruim 1400 (ex-)kankerpatiënten, 30 interviews met experts uit het oncologische veld en literatuuronderzoek nagegaan welke klachten (ex-)kankerpatiënten ten gevolge van ziekte en behandeling ervaren. Uit de peiling bleek dat 86% klachten ervaart. De meest voorkomende klachten zijn psychologische klachten zoals angst en depressieve gevoelens, vermoeidheid en relatieproblemen. In de campagne komen bovengenoemde drie klachten met name aan bod.

De campagne zal zichtbaar zijn via spots op tv, online banners, posters, advertenties en digitale advertentieschermen in wachtkamers. De online uitingen zijn te benaderen via www.kwf.nl/gevolgenvankanker.

Als zorgprofessional vervult u een belangrijke taak in de zorg voor kankerpatiënten. Zij doen een beroep op uw deskundigheid als zij vragen hebben.

De campagne kan leiden tot meer aandacht voor de gevolgen van kanker en de behandeling daarvan in de spreekkamer.

Mocht u verwijzing noodzakelijk achten, dan kunt u via www.kanker.nl/verwijsgids zorgprofessionals vinden die gespecialiseerde expertise hebben in de begeleiding of behandeling van veel voorkomende klachten bij kanker.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Margreet Verboom of Alrik Meesen via [email protected].