> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Kamerdebat wijziging Wet BIG

07 september 2017

Vandaag vond in de Tweede Kamer een debat plaats over de wijziging van de Wet BIG. Francis Bolle, lobbyist van V&VN, volgde het debat voor ons en deed op Twitter verslag. Een ruime Kamermeerderheid steunt de voorgestelde wetswijziging die de verpleegkundig specialist een zelfstandige bevoegdheid geeft. Een aantal fracties stelde vragen over enkele aspecten, zoals de definitie van “beperkte complexiteit”, de mate waarin de patiënt bekend is met de VS/PA, het aantal opleidingsplaatsen en een betere benutting van de rol van de VS/PA in de ouderenzorg.

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sprak lovende woorden voor het werk van verpleegkundig specialisten en physician assistants en had het over “in feite een formalisering van de dagelijkse praktijk”.

Zij gaf aan een onderzoek te willen laten uitvoeren naar het aantal opleidingsplaatsen voor de VS/PA door het Capaciteitsorgaan. Hoewel het aantal opleidingsplaatsen voor de VS/PA de laatste jaren stijgt, worden niet alle opleidingsplaatsen benut.

Komende dinsdag 12 september stemt de Tweede Kamer over het voorstel met betrekking tot deze wijziging van de Wet BIG. Daarna volgt ook een debat en een stemming in de Eerste Kamer.