> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig specialisten in het nieuws… (juni 2017)

20 juli 2017

Hier is het weer, een overzicht van verpleegkundig specialisten in het nieuws. Ditmaal een overzicht van de maand juni 2017.

Op 15 juni kwam Nursing met het bericht dat pre-OK spoelen met chloorhexidine helpt om een longontsteking te voorkomen bij patiënten met een hartoperatie. Het onderzoek werd uitgevoerd door VIOS Marjolein Lust, seniorverpleegkundige Christine Dolman en stafadviseur Marja Storm-Versloot van het AMC in Amsterdam.

In Medisch Contact van 27 juni een artikel over het aantal opleidingsplaatsen voor medisch specialisten. Het aantal opleidingsplekken voor medisch specialisten en profielartsen daalt, maar voor sommige specialismen zijn er méér opleidingsplaatsen beschikbaar gesteld voor 2018. Taakherschikking naar bijvoorbeeld verpleegkundig specialisten speelt een rol bij het vaststellen van het aantal opleidingsplaatsen voor medisch specialisten.

Skipr kwam op 30 juni met een verslag van het VGZ zorgdebat over privacy en data delen. Het verslag bevat een quote van verpleegkundig specialist René Bakker omtrent transparantie bij zorgverzekeraars over het verzamelen van data van klanten. “Ik lees in m’n polis niet wat de zorgverzekeraar allemaal over mij weet.”

Ook in het nieuws geweest als verpleegkundig specialist? Of een verpleegkundig specialist in het nieuws gezien. En wil je dat de beroepsgroep hier kennis van neemt? Meld het bij V&VN VS via: [email protected].