> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Taakherschikking MDL

29 juni 2017

Taakherschikking wordt in steeds meer werkvelden ook landelijk vastgelegd in samenwerkingsafspraken. In de afgelopen maanden is er gewerkt aan samenwerkingsafspraken tussen verpleegkundig specialisten werkzaam in de MDL en de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (NVMDL). Naast verpleegkundig specialisten worden in het document ook afspraken gemaakt met physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen.

De samenwerkingsafspraken zijn ook vastgelegd in het werkformulier taakherschikking MDL, dat gebaseerd is op het werkformulier dat in 2015 werd opgesteld door V&VN VS en de Federatie Medisch Specialisten. V&VN MDL heeft dit formulier in overleg met V&VN VS aangepast voor de situatie in het werkveld.

Gisteren zijn de landelijke afspraken getekend door voorzitter drs. Irma de Hoop van V&VN Verpleegkundig Specialisten en dr. Marc Verhagen, bestuurslid van de NVMDL. Voorzitter Thea Korpershoek van V&VN MDL, die  instrumenteel was in het tot stand komen van de samenwerkingsafspraken, kon helaas niet aanwezig zijn.

V&VN VS bedankt V&VN MDL en de NVMDL voor de goede samenwerking!

Lees ook de diverse documenten:

Taakherschikking Maag Darm Leverziekten Nederland (NVMDL) (2016)

Werkformulier Implementatie Taakherschikking VS werkzaam in de MDL (definitief)

Irma de Hoop en Marc Verhagen tekenen de samenwerkingsafspraken.