> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig specialisten in de prijzen!

15 april 2017

Dankzij haar initiatief voor het programma ‘anticonceptie voor kwetsbare ouders’ is verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam uitgeroepen tot ‘meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016’. Het programma biedt hulp aan kwetsbare ouders en raakt met zijn aandacht voor preventie en zorg voor kwetsbare groepen het hart van de publieke gezondheid. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Volksgezondheid in Amersfoort op 12 april 2017.

Mw. Rijlaarsdam is verpleegkundig specialist Openbare Geestelijke Gezondheidzorg bij GGD Hart voor Brabant. Haar programma is al een aantal jaren succesvol in Tilburg en Rotterdam. Door het proactief benaderen van deze kwetsbare groep voorkomt deze aanpak ongewenste en ongeplande zwangerschappen. U kunt meer lezen in een artikel van Omroep Brabant over de prijsuitreiking. Mw. Rijlaarsdam ontvangt binnenkort een welverdiende attentie van V&VN Verpleegkundig Specialisten.

Op de jaarlijkse UKON-conferentie in het Evoluon in Eindhoven heeft verpleegkundig specialist Helmi IJntema de Hans van den Boschprijs gewonnen. Haar workshop “Veranderd gedrag bij dementie: gezien en ervaren vanuit de mantelzorger”  kreeg van de 45 workshops de hoogste waardering een 9,7. Een zeer hoge waardering voor haar presentatie van haar onderzoeksresultaten. Van harte gefeliciteerd mw. IJntema! Ook zij ontvangt binnenkort een attentie namens de beroepsgroep.

Beide prijswinnaars zijn door hun goede werk ten dienste van de patiëntenzorg bijzondere ambassadeurs voor onze beroepsgroep. Hiervoor verdienen zij onze dank.