> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen ZonMw

06 april 2017

V&VN VS was aanwezig op alweer het 5e congres Goed Gebruik Geneesmiddelen van ZonMw in de prachtige Beurs van Berlage te Amsterdam.

Het congres werd geopend door de, sinds 100-dagen nieuw aangetreden voorzitter van ZonMw, Jeroen Geurts. Op een bevlogen wijze sprak hij over zijn visie over onderzoek en therapieontwikkeling. Er werd vooruit geblikt op hoe gezamenlijk te investeren in de ontwikkeling van de behandeling van morgen. Hoe krijgen we wat nodig is? Op welke wijze kan therapieontwikkeling optimaal worden gestimuleerd? Investeer en werk beter samen voor de toekomst.

Vervolgens werd in een paneldiscussie vanuit verschillende invalshoeken nagedacht over de toekomst van therapieontwikkeling. Hieruit kwam een belangrijke boodschap naar voren, vooral van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF). Onderzoek naar nieuwe therapieën moet sneller toegankelijk worden voor de patiënt en daarnaast is de betaalbaarheid van groot belang. Luister en betrek vooral de patiënt. Wat zijn belangrijke uitkomstmaten voor patiënten?

Voor en na de netwerklunch was er een keur aan sub-sessies. Om er een paar te noemen: Afgeronde GGG projecten: resultaten en opbrengsten in vogelvlucht; Optimalisatie van de kwaliteit van geneesmiddelenonderzoek; Medicatieveiligheid in de praktijk Geneesmiddelen bij ouderen, etc.

De zeer informatieve en inspirerende dag werd afgesloten met een netwerkborrel.