> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig specialisten in het nieuws… (maart 2017)

01 april 2017

Ook deze maand weer een overzicht van verpleegkundig specialisten in de media van de afgelopen maand. Ditmaal maart 2017, een maand waarin verschillende verpleegkundig specialisten weer volop in het nieuws waren.

Het Noordhollands Dagblad bracht op 1 maart een interview met verpleegkundig specialist bij het Rode Kruis Ziekenhuis Linda Stengs. Zij vertelt gepassioneerd over haar vak en haar werkplek op het Borstcentrum.

Op vrijdag 3 maart bracht Tweede Kamerlid Arno Rutte (VVD) een bezoek aan het ziekenhuis van Treant Zorggroep. Hij ging daar in gesprek met voorzitter van de raad van bestuur a.i. Carla van de Wiel, cardioloog Michiel Nagelsmit en verpleegkundig specialist Wietse Veenstra over telemonitoring bij patiënten met chronisch hartfalen. U kunt het lezen op medicalfacts.nl.

In Nursing van 6 maart het bericht dat patienten die chronisch beademd moeten worden niet in een ziekenhuis hoeven worden opgenomen voor de instelling van de beademingsapparatuur. Verpleegkundig specialist Anda Hazenberg van het Centrum voor Thuisbeademing van het UMC Groningen promoveerde op dit onderwerp. Instellen op (chronische) beademing kan effectief en veilig thuis gebeuren, waarbij de patiënt op afstand via telemonitoring gevolgd wordt. Dit is prettiger voor de patiënt en ook goedkoper.

In het Dagblad van het Noorden van 9 maart het nieuws dat in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen een wondexpertisecentrum is geopend waar de medewerkers zijn gespecialiseerd in de behandeling van complexe wonden. Onder meer verpleegkundig specialist Marianne Bastiaans is aldaar werkzaam.

Irma de Hoop en Jaap Kappert waren beiden op radio 1 te beluisteren op vrijdag 17 maart. Irma bij het programma Nieuws en Co (fragment vanaf 17.20 uur) en Jaap bij het programma Met het oog op morgen. Thema was in beide gevallen het resultaat van het onderzoek van V&VN naar de opvattingen van verpleegkundigen aangaande het thema voltooid leven.

Op 26 maart was verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam te gast in het televisieprogramma Jacobine op zondag. In deze aflevering een discussie over de vraag of iedereen het recht heeft om kinderen te krijgen, of dat sommige vrouwen verplichte anticonceptie moeten krijgen? Dit naar aanleiding van een wetsvoorstel waarin de overheid in sommige gevallen kan ingrijpen. Connie (VS bij GGD Hart voor Brabant) werd ook al genomineerd voor de titel meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016.

Via Facebook en Twitter meldde V&VN VS al dat verpleegkundig specialist Ellis Folbert op 27 maart promoveerde op het onderwerp behandelmodel heupfracturen bij ouderen. ZGT waar zij werkt is één van de eerste centra in Europa met een orthografisch behandelmodel waarbij traumachirurgen, geriaters, verpleegkundig specialisten en fysiotherapeuten intensief samenwerken. Ook Medisch Contact besteedde er op 30 maart aandacht aan.

Ook in het nieuws geweest als verpleegkundig specialist? Of een verpleegkundig specialist in het nieuws gezien. En wil je dat de beroepsgroep hier kennis van neemt? Meld het bij V&VN VS via: [email protected].