> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

VS genomineerd voor meest invloedrijke persoon

24 maart 2017

Prachtig nieuws voor onze beroepsgroep. Connie Rijlaarsdam, verpleegkundig specialist bij GGD Hart voor Brabant, is genomineerd als meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid van 2016.

 
Het is gelukt! Connie Rijlaarsdam is een van de drie genomineerden voor de titel ‘Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016’. Als verpleegkundig specialist bij de GGD Hart voor Brabant ontwikkelde zij het programma ‘Anticonceptie bij kwetsbare ouders’.

 

Ontstaan vanuit haar ervaring in de praktijk. Het programma helpt kwetsbare ouders om in deze fase van hun leven géén kind te krijgen. Op vrijwillige basis, met een proactieve persoonlijke benadering en maatwerk.

 
En dat werkt. Haar programma is een groot succes: ruim 80% van de kwetsbare ouders besloot vrijwillig om juiste anticonceptie te gebruiken. En dat voorkomt veel leed. Een programma in het hart van preventie. Geef jij Connie ook jouw stem?

 
Het programma dat Connie in Tilburg en ook in Rotterdam startte krijgt veel landelijke aandacht en navolging. Daar zijn we trots op! Ook demissionair minister Schippers ziet veel in dit initiatief, zo schreef zij in haar brief aan de Tweede Kamer over het abortuscijfer. Meer informatie over het programma.

 

Bekijk ook de uitzending ‘Jacobine op zondag’ van 26 maart 2017 NPO 2, 17.10 uur. Hierin is Connie te gast en geeft ze uitleg over haar programma.

 

Wie is Connie?
Connie werkt als verpleegkundig specialist bij de GGD Hart voor Brabant. Voor deze titel neemt ze het op tegen een directeur en wethouder. Naast het verder uitrollen van haar programma zet Connie zich nog steeds dagelijks in voor deze kwetsbare ouders.

Stem voor Connie!
Van 21 maart tot en met 5 april 2017 (12.00 uur) kan iedereen stemmen via de website van GGD GHOR Nederland. De uitslag wordt bekend gemaakt op 12 april tijdens avondprogramma van het NCVGZ-congres in Amersfoort.

 

Klik hier om je stem uit te brengen.

(Bericht overgenomen van GGD Hart voor Brabant)