> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

V&VN VS partner Alliantie Nederland Rookvrij!

20 maart 2017

In november 2016 meldden wij het u al: het voornemen van V&VN VS om partner te worden van de Alliantie Nederland Rookvrij! En inmiddels is het zover! V&VN VS is partner van de Alliantie Nederland Rookvrij! Een belangrijke stap om tabaksontmoediging een onderwerp van gesprek te maken voor verpleegkundig specialisten.

De commissie tabaksontmoediging die hiertoe is opgericht is van start gegaan met een aantal enthousiaste verpleegkundig specialisten. Door de commissie tabaksontmoediging wordt een projectplan geschreven om de doelstellingen te kunnen behalen. Taken van de commissie zijn onder meer:

  1. het opstellen van een standpunt en visie over tabaksontmoediging
  2. het vertegenwoordigen van de beroepsgroep bij relevante landelijke initiatieven
  3. het uitdragen van dit standpunt naar beroepsorganisaties
  4. het bijdragen aan het verspreiden van de boodschap aan de leden middels presentaties / publicaties

De voorzitter van de commissie, Linda Brandjes, is prominent aanwezig bij activiteiten van de Alliantie. Binnenkort hopen wij ook meer te kunnen vertellen over deelname voor verpleegkundig specialisten aan het KNMG-symposium “Maak de zorg rookvrij” op 31 mei aanstaande.

Dus:

“Onze organisatie is partner in de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.”

Lees meer over de Alliantie Nederland Rookvrij! op de website http://www.alliantienederlandrookvrij.nl/.