> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig specialisten in het nieuws (januari 2017)

05 februari 2017

Ook in de afgelopen maand kwamen verpleegkundig specialisten weer volop in het nieuws. Hieronder een (niet volledig) overzicht van relevante artikelen waarbij het ging over het werk van verpleegkundig specialisten.

In het Algemeen Dagblad (editie Utrecht) van 31 januari verscheen een artikel waarin dr. Bauke Koekkoek, verpleegkundig specialist, epidemioloog en lector psychiatrische zorg bij de HAN vragen beantwoordde over “verwarde personen”, een term waar de laatste weken een hoop discussie over is gevoerd in de media.

Op de website www.maxvandaag.nl (informatie, opinie en actie voor en door 50+) verscheen op 29 januari een artikel over taakherschikking en de rol van verpleegkundig specialisten. MAX mediadokter Ted van Essen besprak dit in het radioprogramma Tijd voor MAX radio. Lees hier het artikel en luister naar het radiofragment. Dokter Ted was, blijkens het fragment, nog niet geheel op de hoogte van het rapport voorBIGhouden 2!

In Medisch Contact verscheen op 18 januari een artikel over kwetsbare vrouwen en betrouwbare anticonceptie. Verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam en gynaecologen Ilse van Rooij en Cora Fiedeldij schrijven over de conclusies van een pilot onder dertig vrouwen in Tilburg dat kwetsbare vrouwen kunnen worden gemotiveerd om betrouwbare anticonceptie te gaan gebruiken. Het blijkt dat zorgverleners met voldoende aandacht, respect en geduld het gedrag van deze vrouwen kunnen bijsturen.

Op 14 januari verscheen een artikel in het Eindhovens Dagblad over de inzet van verpleegkundig specialisten bij de zorg voor daklozen in Eindhoven. Josee Kruip is een van de vier verpleegkundig specialisten die samen met vier huisartsen vanuit Gezondheidscentrum Gestel Midden in Eindhoven de zorg voor daklozen op zich neemt.