> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig Specialisten in het nieuws…

09 januari 2017

Recent bereikte V&VN VS enkele berichten in het nieuws waarbij de verpleegkundig specialist betrokken is of werd genoemd. Hierbij een overzicht van deze interessante berichten.

Het eerste betreft een artikel op de website van Nursing, geplaatst op 5 januari 2017. Voorzitter van de Gezondheidsraad Pim van Gool noemt verpleegkundig specialisten bij uitstek geschikt om onderzoek te doen naar hygiëne, nu de Werkgroep Infectie Preventie stopt.

https://www.nursing.nl/Verpleegkundigen/Achtergrond/2017/1/Gezondheidsraad-Desinfecteer-wel-bij-gewoon-patientcontact/

Het tweede artikel komt ook uit Nursing (04-01-2017) en gaat over een aantal feiten en fabels over slapen en wisseldiensten, geschreven samen met verpleegkundig specialist Miriam Gruppelaar, werkzaam bij het slaapcentrum van Ziekenhuisgroep Twente.

https://www.nursing.nl/Verpleegkundigen/Achtergrond/2017/1/4-feiten-en-fabels-over-slapen-bij-wisselende-diensten/

Daarnaast heeft u op zaterdag 7 januari kunnen luisteren naar het gesprek dat collega Hanneke Leroux had op RTV Gouwestad. Zij vertelde over het stadsdichterschap van Gouda dat zij bekleedt, en tevens over haar werk als verpleegkundig specialist in het Groene Hart Ziekenhuis. Helaas staat het betreffende fragment niet online.

http://www.gouwestad.nl/index.php/nieuws/lokaal/media/5877-stadsdichter-hanneke-leroux-is-gast-van-de-week

Weer een aantal maal verpleegkundig specialist in het nieuws dus! En dat is goed, want alleen als anderen ons ook serieus nemen, komt ons beroep tot zijn optimale recht.