> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

KOH helpt bevordering positie VS eerste lijn

08 december 2016

Stichting KOH zet zich in voor het optimaliseren en verder ontwikkelen van de huisartsenzorg. Dat gebeurt enerzijds door het aanbieden van praktijkgerichte en geaccrediteerde nascholingen voor medewerkers in de huisartsenpraktijk en anderzijds door het begeleiden van projecten en ontwikkelingen gericht op taakherschikking.

KOH is onder meer een kenniscentrum voor taakherschikking in de eerste lijn. Zorg anders en slimmer organiseren door professionals dat te laten doen waar ze goed in zijn. Het vertrekpunt is de juiste zorgverlener op het juiste moment bij de juiste zorgvraag. KOH draagt bij aan de wetenschappelijke kennis over taakherschikking door het opzetten van wetenschappelijk onderzoek. Ook worden er presentaties gegeven in het veld over de juiste inzet van de verpleegkundig specialist.

V&VN VS en KOH hebben regelmatig informeel contact, en formeel contact binnen het Platform Zorgmasters.

Scholingen georganiseerd door KOH die interessant zijn voor verpleegkundig specialisten vindt u veelal ook in de agenda op de website van V&VN VS.

Ook is er een interessante voorlichtingsfilm over het werk van een verpleegkundig specialist in een huisartsenpraktijk te vinden.

Recent heeft KOH de website compleet vernieuwd. Er zijn onder meer interessante pagina’s over taakherschikking, waarbij er een prominente rol is voor de verpleegkundig specialist. Er zijn ook legio publicaties over de verpleegkundig specialist in de eerste lijn te vinden. Bezoek eens de nieuwe website van KOH!

https://www.stichtingkoh.nl/