> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Wat willen wij kunnen doen?

19 augustus 2016

Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het vervolgonderzoek voorbehouden handelingen, waarvan de resultaten in oktober gepresenteerd zullen worden.

Doel van het vervolgonderzoek, en van het eerdere evaluatieonderzoek artikel 36a Wet BIG, is het vaststellen welke voorbehouden handelingen veilig, en kwalitatief goed door verpleegkundig specialisten worden uitgevoerd. Deze handelingen zullen definitief in de Wet BIG worden opgenomen.

Regelmatig bereiken signalen het bestuur dat er ook andere handelingen (niet zijnde voorbehouden handelingen volgens de Wet BIG) zijn waarbij verpleegkundig specialisten bij de uitvoering aanlopen tegen de barrière dat zij deze niet mogen uitvoeren. Soms zijn er wettelijke beperkingen die de uitvoering van deze handelingen niet mogelijk maken.

Graag hoort het bestuur van u, de leden, om welke handelingen het gaat, en tegen welke barrières bij de uitvoering u aanloopt. U kunt uw reacties sturen aan: [email protected].

Met de reacties hoopt het bestuur een lijst te kunnen samenstellen om te kunnen delen met de bij de uitvoering van deze handelingen betrokken partijen (hetzij politiek, hetzij maatschappelijk).