> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Studenten: u bent niet automatisch lid!

03 juni 2016

De aankomende collega’s die de Master Advanced Nursing Practice volgen aan de Hogescholen waar deze wordt aangeboden of aan de VS GGZ zijn druk doende met de laatste loodjes voordat de felbegeerde onderwijsgraad Master of Science in ontvangst genomen mag worden. Na twee jaar hard studeren is dat welverdiend! Met het getuigschrift en de verklaring van de hoofdopleider volgt ook de mogelijkheid om zich te registreren als verpleegkundig specialist in één van de vijf specialismen.

De tweedejaarsstudenten leggen op dit moment de laatste hand aan hun masterthese: zijn druk met het verwerken en beschrijven van onderzoeksresultaten, trekken conclusies en (her)schrijven de discussie. Ook het abstract en de presentatie zijn altijd weer kuitenbijters. En niet te vergeten naast de masterthese vaak nog andere opdrachten, bijvoorbeeld het portfolio en voor sommigen ook nog een portfolioassessement.

Het bestuur van V&VN VS wenst hun veel vloeiende volzinnen toe de laatste weken van hun opleiding! En uiteraard na het behalen van het diploma en de registratie als verpleegkundig specialist een heel fijne vakantie.

Er is ook enige reden om een misverstand te verhelderen. Wist u namelijk dat u als student niet automatisch lid bent van de beroepsvereniging V&VN Verpleegkundig Specialisten indien u zich registreert als verpleegkundig specialist bij de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV)? Ook niet als u geregistreerd bent als verpleegkundig specialist in opleiding.

En wist u dat de beroepsvereniging ook voor u allerhande nuttige belangen behartigt? Bijvoorbeeld invloed op de tarieven van de RSV, het medewerken aan een nieuwe indeling van specialismen en het vervolgonderzoek voorbehouden handelingen. Door lid te zijn ondersteunt u deze werkzaamheden van V&VN VS, en draagt u bij aan een professionele beroepsvereniging. Zonder uw lidmaatschap, daalt de organisatiegraad van verpleegkundig specialisten, en wordt de stem waarmee V&VN VS zich roert weliswaar niet minder krachtig, maar wel minder vertegenwoordigend voor de beroepsgroep. Dat mag niet gebeuren!

Dus: aankomend verpleegkundig specialisten opgelet! Ga na, ook in deze zo drukke periode, of u lid bent van de beroepsvereniging.

Hoe gaat u na of u lid bent? Leden ontvangen het tijdschrift Dé Verpleegkundig Specialist viermaal per jaar thuis. Indien u het tijdschrift niet ontvangt, bent u hoogstwaarschijnlijk ook geen lid. Ook kunt u nagaan of u lid bent, door mijn V&VN te raadplegen (mijn.venvn.nl). Of neem contact op met V&VN op 030-291 90 50.

Indien u geen lid bent van V&VN, kunt u geen lid zijn van V&VN Verpleegkundig Specialisten!

Hoe kunt u lid worden? Wat levert het u op? Lees hier verder. Word lid!