> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Subsidie MANP stopt niet!

19 maart 2016

Op verzoek van het Landelijk Overleg Opleidingen MANP, hierbij een bericht van de voorzitter, dr. Jeroen Peters.

 


 

Beste Verpleegkundig specialisten,

Graag wil ik jullie via deze weg informeren over de subsidie die de 2 jarige MANP opleidingen krijgen voor het opleiden van VSio’s. In de afgelopen periode bereikten mij verontruste berichten dat deze subsidie zou stoppen in 2017 of 2018. Dit klopt echter niet!

 
Elke subsidie die de overheid verstrekt wordt periodiek getoetst te op doelmatigheid, zo ook de subsidie die werkgevers krijgen in de vorm van salariscompensatie voor ‘hun’ VSio.

 
Begin 2017 zal de doelmatigheid van deze subsidie worden geëvalueerd. Ik heb geen glazen stolp, maar op basis van eerdere rapporten en de signalen die ik uit het ministerie krijg, verwacht ik niet dat de overheid de subsidie zal wijzigen.

 
Voor de volledigheid wil ik hierbij aangeven dat alle werkgevers waarvan hun VSio’s gestart is in 2016 vallen binnen de oude regeling, onafhankelijk van de uitkomst van het doelmatigheidsonderzoek; zij hebben dus recht op 2 jaar salariscompensatie, of voor het aantal maanden die de VSio staat ingeschreven bij een MANP opleiding met een maximum van 2 jaar.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Jeroen Peters
Voorzitter Landelijk Overleg MANP Opleidingen.