> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nieuwsbrief Evaluatie Artikel 36a Wet BIG

13 december 2015

Onderstaande nieuwsbrief had u nog van ons tegoed! Het laatste bericht van de onderzoekers van de Universiteit van Maastricht omtrent het Evaluatieonderzoek Artikel 36a Wet BIG, met als titel voorBIGhouden. U hebt op deze website al enkele reacties op het onderzoek kunnen lezen (onder meer dit bericht van 12 november). En ook in den lande is er veel over gesproken door verpleegkundig specialisten.

Het bestuur van V&VN VS werkt samen met andere betrokkenen aan passende vervolgstappen om ook de voorbehouden handelingen (electieve cardioversie, defibrillatie en endoscopieën) te behouden voor de verpleegkundig specialist.

Het bestuur ontvangt veel reacties van collega’s die op zeer regelmatige basis cardioversieën, defibrillaties en endoscopieën uitvoeren, en ziet de noodzaak voor hen om voor het uitvoeren van deze handelingen ook een wettelijke bevoegdheid te hebben.

Mocht u zich nog niet gemeld hebben, dan kan dit nog steeds via [email protected]. Alle reacties worden gelezen, gecategoriseerd en zo nodig beantwoord. Zij zullen op een daarvoor geschikt tijdstip worden gebruikt om nadere gegevens te verzamelen.

 

Nieuwsbrief Evaluatieonderzoek Wet BIG PA-VS