> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Canon van de Verpleegkunde

02 december 2015

Vandaag is tijdens het verpleegkundig symposium in het VU Medisch Centrum te Amsterdam de Canon van de Verpleegkunde in Nederland aangeboden. Het ontwikkelen van de Canon werd mogelijk gemaakt door de Stichting Publicaties Verpleegkundigen en Verzorgenden (SPVV), gecoördineerd door Bureau Lambregts. Deze Canon wordt door de SPVV aangeboden aan de verpleegkundigen in Nederland ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het vakblad TvZ (Tijdschrift voor Ziekenverpleging).

In één van de laatste en meest recente vensters van deze canon aandacht voor de erkenning van de verpleegkundig specialismen in 2009. Dit besluit van de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ab Klink, was niet alleen een erkenning voor de verpleegkundig specialist, maar een verdere erkenning en bevestiging van de voorname rol die verpleegkundigen spelen in de Nederlandse gezondheidszorg, en de professionalisering die het beroep heeft doorgemaakt in de achterliggende 125 jaar.

V&VN VS feliciteert TvZ met het 125-jarig bestaan, en feliciteert de verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in Nederland met de mooie en belanghebbende Canon van de Verpleegkunde die vanwege dit jubileum is ontstaan.