> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Werkbezoek Burgemeester Kopenhagen

11 november 2015

Op 10 november 2015 heeft een twaalfkoppige delegatie uit de stad Kopenhagen (Denemarken), bestaande uit onder meer de burgemeester (overeenkomend met een wethouder in Nederland) van Volksgezondheid Ninna Thomsen en diverse beleidsmedewerkers en directeuren verpleeghuis De Wever in Tilburg bezocht vanwege grote interesse in de functie van verpleegkundig specialist.

Het contact kwam tot stand via een van de persoonlijk medewerkers van de burgemeester met Odile Frauenfelder en is verder uitgewerkt, in samenwerking met het verpleeghuis en de daar werkzame verpleegkundig specialist Kees van Haaren, door de bestuursleden Remco Boerman en Sandra Oudakker. Voorafgaand aan het werkbezoek is regelmatig contact geweest over het programma en over een geschikte locatie.

De Deense delegatie had een voorkeur uitgesproken om een kijkje te nemen in een verpleeghuis (Deens: plejehjem).  De wethouder was met name geïnteresseerd in de functie van verpleegkundig specialist in het verpleeghuis (Deens: plejehjem). De stad Kopenhagen bekijkt of de inzet van de verpleegkundig specialist ook aldaar tot de mogelijkheden behoort.

Het bestuur van verpleeghuis De Wever in Tilburg is zo vriendelijk geweest om zijn deuren open te stellen. Het programma bestond uit twee korte interactieve presentaties van V&VN VS en van verpleeghuis De Wever en rondleidingen over drie verschillende afdelingen.

De Deense delegatie was onder de indruk en is tevreden en met een keur aan informatie vertrokken.
Het bestuur van V&VN VS was zeer blij met het werkbezoek en heeft aangegeven dat zij altijd bereid blijft voor overleg over de ontwikkelingen en implementatie van de verpleegkundig specialist in Kopenhagen.

Het bestuur van V&VN VS wil in het bijzonder Kees van Haaren (MANP) en Marian Fagel (SOG) van verpleeghuis De Wever in Tilburg danken voor hun gastvrijheid en inzet voor het faciliteren van dit werkbezoek.

Sandra Oudakker & Remco Boerman

Foto Denemarken
Bezoek Deense delegatie

 

Voor meer informatie over het werkbezoek, kunt u contact opnemen met Remco Boerman ([email protected]).