> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Afscheidsrede Odile Frauenfelder

10 oktober 2015

Op donderdag 8 oktober heeft vertrekkend voorzitter Odile Frauenfelder het jaarcongres van V&VN VS toegesproken. Titel van haar afscheidsrede was: “Patiënt / cliënt en de verpleegkundig specialist samen naar de toekomst!”

Onder de aanwezigen onder meer verpleegkundig specialisten en bestuurders met wie Odile in de afgelopen jaren heeft mogen werken aan het dossier taakherschikking.

In haar afscheidsrede ging zij in op de vraag wat de rol van de verpleegkundig specialist is binnen de veranderende definitie van gezondheid. Juist de verpleegkundig specialist, met de verpleegkundige achtergrond, kan dicht bij patiënten staan daar waar het niet meer alleen gaat om ziek zijn en beter worden, maar juist ook om veerkracht om met beperkingen het leven aan te kunnen, en eventueel om te vormen, zo gaf zij aan.

Odile benadrukte de unieke rol van de verpleegkundig specialist, stevig in het verpleegkundig en het medisch domein! Zij riep verpleegkundig specialisten op zich te onderscheiden, zich te verkopen aan beleidsmakers zowel binnen de eigen instelling als nationaal, en om trots te zijn op het eigen beroep, de eigen rol en datgene wat verpleegkundig specialisten al bereikt hebben.

U kunt de gehele afscheidsrede van Odile Frauenfelder hier terugvinden.