> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

1000e verpleegkundig specialist wint Kwaliteitsprijs 2013

13 november 2013

Jolanda van Loenhout, de 1000e verpleegkundig specialist (link naar http://www.venvn.nl/Actueel/Nieuwsarchief/tabid/1789/Articleid/5590/mid/3452/Default.aspx) heeft met haar consultatieteam voor palliatieve zorg uit het Rijnstate ziekenhuis (link naar http://www.rijnstate.nl/web/Specialismen-en-afdelingen/Palliatieve-zorg.htm) de Kwaliteitsprijs 2013 gewonnen.

De inzending ‘De implementatie van een consultatieteam Palliatieve Zorg in een ziekenhuis’ won de Kwaliteitsprijs mede vanwege “de brede toepasbaarheid van deze best practice”, aldus jurylid Cynthia Vogeler van de NPCF. Ruim dertig ziekenhuizen zijn al op bezoek geweest bij het Arnhemse team. Het consultatieteam is toonaangevend in Nederland en verbetert niet alleen de kwaliteit van zorg voor de patiënt maar draagt ook bij aan het verminderen van de oplopende zorgkosten.

De Kwaliteitsprijs is dé prijs voor best practices in de medisch specialistische zorg. De prijs en wordt elk jaar uitgereikt tijdens het Nationaal Kwaliteitscongres Medisch Specialisten in de Utrechtse Domus Medica. Dit is het gezamenlijke congres van de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en de wetenschappelijke verenigingen.