> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Wetenschap in de praktijk

29 augustus 2013

Op 12 juni 2013 is “De Stichting Ondersteuning Wetenschap Verpleegkundig Specialisten (Stichting OWVS)” officieel opgericht. Dit gebeurde door ondertekening van het oprichtingsreglement door het bestuur van Stichting OWVS en de notaris.
De Stichting heeft als doel om het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek door verpleegkundig specialisten te bevorderen, en de verspreiding en het gebruik van wetenschappelijk gefundeerde kennis te stimuleren.

De Stichting OWVS gaat dit doen door het:
• stimuleren van wetenschappelijk onderzoek door verpleegkundig specialisten;
• stimuleren van presentatie en publicatie van onderzoeksresultaten en het gebruik van deze resultaten in richtlijnen;
• het ontwikkelen van een toegankelijk netwerk met relevante leerstoelen en lectoraten;
• het bieden van een (virtueel) platform waar potentiële onderzoekers in contact met elkaar kunnen komen.

De Stichting bestaat uit een dagelijks bestuur en ondersteunende leden, waarvan een groot aantal veel ervaring hebben met het doen van onderzoek.
Op het tweedaags lustrumcongres van de V&VN VS in oktober a.s., zal de Stichting zich presenteren middels een workshop door Erik de Laat en een presentatie van Josiane Boyne.

Belangrijk;. Een verzoek tot ondersteuning voor het doen van onderzoek of het schrijven van een wetenschappelijk artikel voor 2013 is al mogelijk. Aanvragen kunnen worden ingediend en worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het streven is om binnen een maand met een beoordeling van de aanvraag te komen.

Contact met de Stichting OWVS is mogelijk via [email protected]