> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Digitaal Portfolio

17 april 2012

Ben je ingeschreven in het Verpleegkundig Specialisten Register? Dan kun je vanaf april 2012 hier inloggen in je persoonlijk dossier, waar je alle scholing overzichtelijk kunt bijhouden in een digitaal portfolio per 5 jaar (je eigen herregistratietermijn).

Wat verandert er voor jou als verpleegkundig specialist?

1. Agenda
Vanaf 15 januari 2012 kun je al het scholingsaanbod terugvinden op één overzichtelijke scholingsagenda.
Vanaf het moment dat een accreditatieaanvraag in behandeling is, wordt deze gepubliceerd in deze
scholingsagenda. Daar kun je zien:
(?) of de aanbieder voor een scholing accreditatie heeft aangevraagd
(V) of de bij- en nascholing is geaccrediteerd
(X) of is afgekeurd, dwz je ontvangt geen punten voor deelname.

2. Presentie, bewijs van deelname
Je bent gewend om na afronding van de scholing een certificaat mee te krijgen. Dat mag natuurlijk nog steeds, echter van de aanbieder wordt verwacht dat zij vanaf 1-1-2012 de presentie uploaden in PE-online aan de hand van je BIG-nummer. Je krijgt dan automatisch de punten in je dossier bijgeschreven.
Wij raden je aan om voortaan bij elke inschrijving je BIG-nummer bij de hand te hebben.

  • Geaccrediteerde scholing van aanbieders in Nederland kunnen alleen nog door de aanbieder worden aangeboden aan je dossier. Je kunt deze scholing niet meer zelf in je portfolio toevoegen. Als de punten niet zijn bijgeschreven neem je contact op met de aanbieder.
  • Heb je een scholing vóór 1-1-2012 gevolgd? Dan kun je deze zelf aan je dossier toevoegen. Je moet dan je certificaat dan als pdf toevoegen.
  • Scholingen die je in het buitenland hebt gevolgd of gaat volgen, kun je ook zelf bijschrijven in je portfolio. Volg hiervoor de instructies in PE-online. Lees hier over de criteria.

3. Herregistratie
Je digitale portfolio bevat alle informatie die van belang is voor je herregistratie. Ten tijde van je herregistratie zal de registratiecommissie je een eenmalige toestemming vragen om je portfolio te mogen inzien.