> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws

Filter op jaar
Filter op categorie

Werkbezoek Dag van de Verpleging 2017

14 mei 2017
Op de dag van de verpleging 12 mei zijn er in heel Nederland werkbezoeken afgelegd door V&VN. Een van die bezoeken vond plaats bij de Stichting Voor Regionale Zorgverlening Zeeland (SVRZ). Penningmeester van V&VN Verpleegkundig Specialisten Bas Bol ging mee samen met een delegatie van het Verpleegkundig Specialisten Register.
> lees verder

VoorBIGhouden 2 overhandigd

13 mei 2017
Op woensdag 2 mei jl. overhandigde Daisy de Bruin-Geraets namens de onderzoeksgroep van de Universiteit Maastricht het rapport voorBIGhouden 2 aan de voorzitters van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) en V&VN Verpleegkundig Specialisten. De resultaten van dit onderzoek zijn van groot belang voor de wijziging van de wet BIG. NAPA en V&VN VS pleitten om alle acht voorbehouden handelingen uit de experimenteerfase in de wijziging van de wet BIG op te nemen.
> lees verder

Ode aan verpleegkundigen!

12 mei 2017
Vandaag is de dag van de verpleging. Hanneke Leroux-Griffioen, stadsdichter van Gouda, en verpleegkundig specialist chronische zorg schreef het gedicht "verpleegkunst" speciaal voor de dag van de verpleging 2017. Op een prachtige dag ter ere van verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten uitermate geschikt om te delen!
> lees verder

Zwitsers werkbezoek aan verpleegkundig specialist UMCG

08 mei 2017
Camelia Schuster uit Zwitserland loopt mee met Nederlandse verpleegkundig specialist.
> lees verder

Artsenverklaring ondertekend door verpleegkundig specialist

27 april 2017
Zo nu en dan ontvangen we vragen over het ondertekenen van verklaringen door de verpleegkundig specialist. De verpleegkundig specialist heeft net als een arts, mits bevoegd en bekwaam, een zelfstandige voorschrijfbevoegdheid.
> lees verder