> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws

Filter op jaar
Filter op categorie

Verpleegkundig specialisten in het nieuws... (juli 2017)

17 augustus 2017
Hier is het weer, een overzicht van verpleegkundig specialisten in het nieuws. Ditmaal een overzicht van de maand juli 2017. Ook in het nieuws geweest als verpleegkundig specialist? Of een verpleegkundig specialist in het nieuws gezien. En wil je dat de beroepsgroep hier kennis van neemt? Meld het bij V&VN VS via: info@venvnvs.nl.
> lees verder

Meld oneigenlijk gebruik beroepstitel!

15 augustus 2017
De titel verpleegkundig specialist (met inbegrip van het deelspecialisme waarin men is geregistreerd) is een wettelijk beschermde beroepstitel. Niet iedereen mag zich dus verpleegkundig specialist noemen. Dit is voorbehouden aan diegenen die ook als zodanig in het BIG-register staan geregistreerd. Oneigenlijk gebruik van de beroepstitel is tuchtrechtelijk laakbaar en strafbaar. Indien u oneigenlijk gebruik van de beschermde beroepstitel verpleegkundig specialist tegenkomt, dan kunt u zich wenden tot de IGZ.
> lees verder

Knelpunten financiering palliatieve zorg

13 augustus 2017
Al langere tijd wordt nagedacht over het oplossen van knelpunten in de financiering van de palliatieve zorg. Begin juli 2017 verscheen de nieuwe handreiking financiering palliatieve zorg, opgesteld door IKNL en Palliactief. En ook de NZa publiceerde in juli een rapport "Palliatieve zorg op maat" en een informatiekaart om zorgaanbieders te informeren over de bekostiging van palliatieve zorg. Voor onder meer de verpleegkundig specialist wordt het mogelijk om een klinische zorgactiviteit te declareren.
> lees verder

9de Jaarcongres V&VN VS. Schrijf je in!

22 juli 2017
Op 5 en 6 oktober 2017 vindt alweer het 9de Jaarcongres van V&VN Verpleegkundig Specialisten plaats in Congrescentrum Papendal te Arnhem. Het thema is dit jaar "Together into the future". Zoals het thema van het congres al doet vermoeden staat samenwerking dit jaar centraal. Schrijf je nu in! Tot ziens in oktober.
> lees verder

Inschrijving ICN NP/APN 2018 geopend!

21 juli 2017
Van 26 tot 29 augustus 2018 wordt de 10de ICN NP/APN Conference georganiseerd in De Doelen in Rotterdam. V&VN Verpleegkundig Specialisten is medeorganisator, en jubileert zo ook met het 10de jaarcongres op een internationaal platform! De inschrijving voor het congres (earlybirdtarief) is nu geopend. Leden van V&VN VS betalen €595,00 voor het gehele congres. Voor één congresdag betalen leden €295,00. Meer informatie via www.npapn2018.com.
> lees verder